Nijmeijer koelt Kroon vlees

Ons bedrijf bestaat inmiddels al 150 jaar en de afgelopen jaren stonden in het teken van verduurzaming. Er werden nieuwe varkensstallen gebouwd, zonnepanelen geplaatst en ook onze koelingen kwamen aan bod. Zo zijn wij het meest duurzame slachthuis van Noord Nederland geworden. 

Nijmijer koelt Kroon vlees

Onze oude koelcellen, op basis van synthetische koudemiddelen, waren na verloop van tijd op het eind van hun levensduur. Daar moest iets veranderen. Bovendien werd er meer geslacht en hadden we daarom meer capaciteit nodig. De kwaliteitseisen van onze koelcellen zijn belangrijk in verband met voedselveiligheid en houdbaarheid van ons kwaliteitsvlees. Voor onze nieuwe installaties keken wij niet naar de korte maar juist naar de lange termijn.

Nijmeijer trok onze aandacht omdat ze, net als wij, een hecht familiebedrijf zijn. Het is een lokaal bedrijf dat bij storing direct langs komt en, misschien wel het belangrijkst, werkt met natuurlijke koudemiddelen. We hoorden veel positieve referenties, die wij uiteindelijk ook kunnen bevestigen. 

Aanpakken kan Nijmeijer als geen ander. Wij slachten twee keer per week en het was belangrijk dat dit werk niet stil kwam liggen tijdens het installeren van de nieuwe koelingen. Alles moest tussen het werk door gepland worden, dus ook in het weekend. Nijmeijer maakte het allemaal mogelijk. We zouden het bedrijf dan ook volmondig aanbevelen. Als we dit project over moesten doen, hadden we het precies hetzelfde aangepakt.

Henk Luinge - Kroon vlees