Voedsel

Nijmeijer koelt voedsel

Het efficiënt koelen, invriezen en ontdooien van bereid voedsel is van groot belang voor de hygiëne en de kwaliteit van voedsel. Na bereiding moeten de diverse voedselproducten snel worden terug gekoeld. Nijmeijer Koeltechniek levert vakkundig uitgevoerd maatwerk voor het koelen en vriezen van voedsel. Met meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van koeltechnische installaties in de voedselverwerkende sector zijn wij bekend met de actuele wettelijke regelgeving en de hygiëne regels die worden voorgeschreven. Wij adviseren u vanaf het ontwerp van de koeltechnische installaties tot en met de installatie van uw koel- en vriesapparatuur en ondersteunen u met het bijbehorende onderhoudsplan.

Onze servicedienst is 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar, wij bewaken de koeltechnische installaties online en reageren adequaat op een storingsmelding. Veelal kunnen wij een storing direct verhelpen. Onze service bussen hebben een grote hoeveelheid standaard vervangingsonderdelen op voorraad. Dit beperkt het aantal bezoeken van de monteur, een kostenbesparende factor.

Wij adviseren u graag over de beste wijze van koelen, invriezen en ontdooien van uw voedselproducten, zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft en u altijd een hoogwaardig eindproduct kunt leveren.

Nijmeijer koelt voedsel

Ervaring met koelen van kaas

Ieder product in de voedselbranche heeft een andere optimale koel omgeving nodig. Zo dient kaas koel tot koud bewaard te worden om zo bederf te voorkomen. Het is van essentieel belang uw kaasproducten in de perfecte conditie te houden en bewaren. Wij leveren maatwerk als het gaat om koeltechniek. Zo luisteren wij aandachtig naar uw wensen en delen wij onze ervaring en expertise. Met behulp van onze koelsystemen garanderen wij een hoge kwaliteit van uw kaasproducten.

Kwaliteit en houdbaarheid van vlees en vleeswaren

Het is van groot belang dat vlees op de juiste manier wordt gekoeld en ingevroren. De houdbaarheidsduur en de kwaliteit van de vleesproducten moeten constant worden bewaakt. De koeltechnische apparatuur van Nijmeijer Koeltechniek zorgt ervoor dat het vlees zorgvuldig wordt gekoeld en ingevroren en optimaal kan worden ontdooid zodat de voedingswaarden, kwaliteit en smaak van het vlees worden bewaakt. Wij verzorgen deze installatie vanaf het eerste ontwerp tot en met de realisatie en het bijbehorende onderhoudsplan.

Aardappels, groente en fruit optimaal gekoeld en bewaard

Het bewaren van aardappels, groente en fruit vraagt om een uitstekend geconditioneerde opslagruimte voorzien van de juiste koeling en relatieve vochtigheid voor het behoud van de kwaliteit van AGF producten. Vanaf de oogst, het inkoelproces en het bewaren van het AGF product. Ons professionele team van eigen gecertificeerde F-Gassen monteurs heeft ruime ervaring met het installeren van koeltechnische installaties voor de optimale opslag van aardappels, groente en fruit.

Voor tuinderijen en kwekers realiseren wij bollen bewaar kamers en aardappel bewaar cellen om deze producten op de juiste manier te bewaren. Een garantie voor de meest ideale bewaar omgeving.

Verse vis optimaal gekoeld en ingevroren

Vis is een kwetsbaar product en snel aan bederf onderhevig en moet daarom met zorg worden bewaard. Na het verwerken van de vis wordt de kwaliteit bewaakt op de juiste temperatuur. Bij ons bent u verzekerd van het optimaal invriezen van de visproducten.

Schilferijsmachines en ijsmachines van Nijmeijer Koeltechniek worden geselecteerd op basis van strenge criteria. Wij leveren, installeren en onderhouden ijsmachines en schilferijsmachines van de merken Brema en Scotsman.

HACCP- eisen, voedselhygiëne en voedselkwaliteit

Nijmeijer Koeltechniek voldoet aan alle wettelijke voorwaarden die worden gesteld aan een koeltechnische installatie voor de voedselverwerkende sector. Wij werken conform HACCP- eisen zoals voorgeschreven door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Wij zijn op de hoogte van de wettelijke regelgeving ten aanzien van voedsel- en productveiligheid en voedselhygiëne. Een professionele koeltechnische installatie helpt de voedselkwaliteit bewaken.