Met een warmtepomp in Drenthe verwarm je op duurzame wijze je woning of pand

Warmtepomp Drenthe

In steeds meer huishoudens staat de afhankelijkheid van gas ter discussie. Immers; op den duur wil Nederland van het gas af en dat gaat stap voor stap. Maar hoe kan je je gasverbruik naar nul brengen, zonder dat je hele huis overhoop gehaald moet worden en je een flinke kostenpost hebt?

Een warmtepomp in Drenthe levert het antwoord. Warmtepompen halen hun warmte uit de lucht, waarmee het water in de pomp wordt opgewarmd. Hiermee wordt het huis en het tapwater opgewarmd.

En wie het goed regelt, kan rekenen op een fijne subsidiepot bij het aanschaffen van de warmtepomp.

Ontvang een offerte
40 jaar ervaring
40 jaar ervaring
U kunt bij ons terecht voor
deskundig advies
Professionele montage
Professionele montage
Professionele montage zonder
overlast
A-kwaliteit
A-kwaliteit
Wij maken uitsluitend
gebruik van A-merken

De warmtepomp als duurzame investering

Het gebruik van gas als warmtebron komt meer en meer onder vuur te liggen en er wordt veel aan gedaan om ervoor te zorgen dat veel huishoudens over niet al te lange tijd geen gas meer nodig hebben om hun woningen te verwarmen. Hier zijn verschillende oplossingen voor, waarvan de warmtepomp een hele goede is. Deze pomp onttrekt warmte aan de lucht en gebruikt deze warmte vervolgens om water op te warmen, dat door het huis wordt gepompt. Combineer dit met elektrisch koken en je hebt helemaal geen gasaansluiting meer nodig. Een warmtepomp in Drenthe kan ook rekenen op subsidie, waarmee hij een stuk bereikbaarder wordt in de aanschaf.

De slimme techniek in de warmtepomp installatie in Drenthe

We hebben het al even aangestipt, maar de warmtepomp maakt gebruik van een slimme techniek, die duurzame verwarming mogelijk maakt. Het onttrekken van de warmte uit de grond of de omgeving is de eerste stap in het proces dat door deze pomp gaat. Deze warmte wordt vervolgens ingezet om het water dat door de pomp stroomt, op te warmen. Is dit gebeurd, dan wordt datzelfde water door het hele huis of bedrijfspand gepompt, zodat elk vertrek kan profiteren van deze milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Hoe nieuwer het huis, hoe beter geschikt voor een warmtepomp

Niet elk huis is geschikt voor een warmtepomp in Drenthe, maar velen wel. In de regel kan je stellen dat het in een huis dat gebouwd is vanaf de jaren ‘90 makkelijker is om een warmtepomp te installeren, dan bij oudere huizen. De reden zit hem in de isolatie van deze oudere huizen; die laat nogal eens te wensen over. Hoe beter die isolatie is, hoe doeltreffender een warmtepomp te werk gaat. Wie onzeker is over een warmtepomp plaatsen in Drenthe, kan het beste hier aan denken:

  • warmtepomp Hoe goed is de woning geïsoleerd? Zoals gezegd, hoe beter de isolatie, hoe doeltreffender de warmtepomp. Oudere woningen kunnen soms slecht geïsoleerd zijn, wat het gebruik van de warmtepomp niet ten goede komt.
  • CV-ketel Hoe nieuw en goed is de CV-ketel? Een hybride warmtepomp werkt samen met de CV-ketel en hoe nieuwer deze is, hoe beter. Oude ketels kunnen het soms niet aan.
  • Verwarming Hoe nieuw en goed is de verwarming in huis? Ook hier geldt; hoe nieuwer de leidingen en radiatoren, hoe beter.

Deze bedrijven gingen u voor:

Wil je een warmtepomp kopen in Drenthe, maar weet je niet zeker of je huis hier geschikt voor is? Neem dan contact met ons op en wij gaan samen met jou kijken wat de mogelijkheden zijn voor je huis of bedrijfspand.

Subsidie op een warmtepomp in Drenthe

Het gebruik van warmtepompen wordt flink gestimuleerd door de overheid en dus is er subsidie voor vrijgemaakt. Hoe hoog deze subsidie precies is, hangt af van de pomp zelf; hoe groter het vermogen van de pomp, hoe hoger de subsidie. Elke aanvraag wordt apart bekeken en zal moeten samengaan met een andere duurzame verbetering, maar wees gerust: Nijmeijer helpt je graag met het indienen van de aanvraag.

Nijmeijer werkt door heel Drenthe. Ben je opzoek naar: airco in Assen of klimaattechniek in Assen, we staan altijd voor je klaar.

Een warmtepomp in Drenthe installeren is een duurzame investering.