Warmtepomp in Hoogeveen laten installeren
Warmtepomp in Drenthe

Warmtepomp Drenthe

In steeds meer huishoudens staat de afhankelijkheid van gas ter discussie. Immers; op den duur wil Nederland van het gas af en dat gaat stap voor stap. Maar hoe kan je je gasverbruik naar nul brengen, zonder dat je hele huis overhoop gehaald moet worden en je een flinke kostenpost hebt? Een warmtepomp in Drenthe levert het antwoord. Warmtepompen halen hun warmte uit de lucht, waarmee het water in de pomp wordt opgewarmd. Hiermee wordt het huis en het tapwater opgewarmd. En wie het goed regelt, kan rekenen op een fijne subsidiepot bij het aanschaffen van de warmtepomp.

Warmtepomp in Drenthe laten installeren?

Nijmeijer zorgt voor een duurzame toevoeging aan je huis

Vraag een vrijblijvende offerte aan

De warmtepomp als duurzame investering

Het gebruik van gas als warmtebron komt meer en meer onder vuur te liggen en er wordt veel aan gedaan om ervoor te zorgen dat veel huishoudens over niet al te lange tijd geen gas meer nodig hebben om hun woningen te verwarmen. Hier zijn verschillende oplossingen voor, waarvan de warmtepomp een hele goede is. Deze pomp onttrekt warmte aan de lucht en gebruikt deze warmte vervolgens om water op te warmen, dat door het huis wordt gepompt. Combineer dit met elektrisch koken en je hebt helemaal geen gasaansluiting meer nodig. Een warmtepomp in Drenthe kan ook rekenen op subsidie, waarmee hij een stuk bereikbaarder wordt in de aanschaf.

Een warmtepomp in Drenthe verwarmt je huis duurzaam

De slimme techniek in de warmtepomp installatie in Drenthe

We hebben het al even aangestipt, maar de warmtepomp maakt gebruik van een slimme techniek, die duurzame verwarming mogelijk maakt. Het onttrekken van de warmte uit de grond of de omgeving is de eerste stap in het proces dat door deze pomp gaat. Deze warmte wordt vervolgens ingezet om het water dat door de pomp stroomt, op te warmen. Is dit gebeurd, dan wordt datzelfde water door het hele huis of bedrijfspand gepompt, zodat elk vertrek kan profiteren van deze milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Hoe nieuwer het huis, hoe beter geschikt voor een warmtepomp

Niet elk huis is geschikt voor een warmtepomp in Drenthe, maar velen wel. In de regel kan je stellen dat het in een huis dat gebouwd is vanaf de jaren ‘90 makkelijker is om een warmtepomp te installeren, dan bij oudere huizen. De reden zit hem in de isolatie van deze oudere huizen; die laat nogal eens te wensen over. Hoe beter die isolatie is, hoe doeltreffender een warmtepomp te werk gaat. Wie onzeker is over een warmtepomp plaatsen in Drenthe, kan het beste hier aan denken:

  • Hoe goed is de woning geïsoleerd? Zoals gezegd, hoe beter de isolatie, hoe doeltreffender de warmtepomp. Oudere woningen kunnen soms slecht geïsoleerd zijn, wat het gebruik van de warmtepomp niet ten goede komt.
  • Hoe nieuw en goed is de CV-ketel? Een hybride warmtepomp werkt samen met de CV-ketel en hoe nieuwer deze is, hoe beter. Oude ketels kunnen het soms niet aan.
  • Hoe nieuw en goed is de verwarming in huis? Ook hier geldt; hoe nieuwer de leidingen en radiatoren, hoe beter.

Wil je een warmtepomp kopen in Drenthe, maar weet je niet zeker of je huis hier geschikt voor is? Neem dan contact met ons op en wij gaan samen met jou kijken wat de mogelijkheden zijn voor je huis of bedrijfspand.

Ga voor onze full electric warmtepomp

Onze full electric warmtepomp maakt de gasaansluiting volledig overbodig. Deze pomp is in staat om het volledige proces zelf uit te voeren en heeft hiermee dus een voorsprong op de zogenaamde hybride warmtepompen. Deze pompen werken samen met de CV als het wat kouder is, omdat ze niet in staat zijn om dan de volledige verwarming zelf te doen. De full electric warmtepomp kan dit wel en zorgt er dus voor dat je gasrekening naar nul kan gaan.

Onze experts installeren je warmtepomp in Drenthe snel en nauwkeurig.

Nijmeijer zorgt voor een nette installatie

Een warmtepomp installeren in Drenthe gebeurt door Nijmeijer altijd netjes en zo snel mogelijk. Wij snappen ook dat je gebaat bent bij een snelle installatie en zorgen er dan ook voor dat je vlug weer kan genieten van goed, duurzame verwarming. Onze monteurs leveren het werk ook netjes af en zijn altijd bereikbaar voor vragen, of als er onverhoopt een keer iets gerepareerd moet worden. Ook zijn we volledig gecertificeerd:

  • We zijn gecertificeerd conform de F-gassenverordening (voorheen STEK-erkenning)
  • We voldoen aan de richtlijnen en eisen van het PED en Sterkin
  • We werken we conform de geldende NEN normering
  • We in het bezit van het VCA bedrijfscertificaat

We zijn hiernaast ook aangesloten bij de NKVL en bieden garantie op ons werk, dat altijd wordt verricht door een gekwalificeerde installateur. Hierdoor heb je geen zorgen en kan je lekker genieten van al het goeds dat de warmtepomp te bieden heeft.

Subsidie op een warmtepomp in Drenthe

Het gebruik van warmtepompen wordt flink gestimuleerd door de overheid en dus is er subsidie voor vrijgemaakt. Hoe hoog deze subsidie precies is, hangt af van de pomp zelf; hoe groter het vermogen van de pomp, hoe hoger de subsidie. Elke aanvraag wordt apart bekeken en zal moeten samengaan met een andere duurzame verbetering, maar wees gerust: Nijmeijer helpt je graag met het indienen van de aanvraag.

Warmtepomp installeren in Drenthe?

Nijmeijer heeft al meer dan veertig jaar ervaring op het gebied van koeltechniek. Wil je een airco in Hoogeveen, een airco in airco in Assen, of een warmtepomp in Hoogeveen? Nijmeijer is de partij die je nodig hebt om te komen tot een nette en duurzame installatie, waar je nog heel lang plezier van zult hebben. En heb je vragen, opmerkingen of wil je advies? We staan altijd klaar met raad en daad.

Warmtepomp in Drenthe laten installeren?

Nijmeijer adviseert en installeert

Vrijblijvend offerte aanvragen