Een warmtepomp in Emmen laten plaatsen zorgt voor een lagere gasrekening.

Warmtepomp plaatsen in Emmen

1,5 miljoen woningen van het gas af in 2030, dat is wat er in het Klimaatakkoord staat. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en steeds meer woningen worden gasloos. Een warmtepomp laten plaatsen in je woning of bedrijfspand in Emmen om ook gasvrij te worden? Wij zorgen voor een snelle en professionele montage, waarbij je geen overlast van ons ervaart.

Waarom een warmtepomp plaatsen in Emmen?

  • Een lagere gasrekening
  • Mogelijkheden tot subsidie
  • Milieuvriendelijk verwarmen
Ontvang een offerte
40 jaar ervaring
40 jaar ervaring
U kunt bij ons terecht voor
deskundig advies
Professionele montage
Professionele montage
Professionele montage zonder
overlast
A-kwaliteit
A-kwaliteit
Wij maken uitsluitend
gebruik van A-merken

Duurzaam wonen in Emmen met een warmtepomp

De gasprijzen blijven maar stijgen, waardoor alternatieven op gas steeds aantrekkelijker worden. De warmtepomp is een duurzame maatregel die genomen kan worden om woningen en bedrijfspanden van het gas af te krijgen. Hoge gasrekeningen zijn verleden tijd en de pomp zorgt ervoor dat je woning op een milieuvriendelijke manier verwarmd wordt.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van de lucht in de ruimte. De warmte wordt uit de lucht onttrokken en gebruikt om het water in je woning te verwarmen. Het water wordt rondgepompt, waardoor je woning of bedrijfspand verwarmd wordt en de optimale temperatuur kan worden bereikt. De warmtepomp werkt op elektriciteit en is volledig gasvrij.

Is je woning geschikt voor een warmtepomp?

Wanneer je een warmtepomp wilt laten installeren is het eerst belangrijk na te gaan of je woning geschikt is voor een pomp. Niet elke woning is geschikt voor een pomp, maar in veel huizen kan het wel. Woningen vanaf de jaren ‘90 zijn over het algemeen altijd geschikt voor het plaatsen van een warmtepomp. Bij een oudere woning is het belangrijk om te kijken of de woning geschikt is, in verband met de isolatie van de huizen.

Vragen die gesteld kunnen worden om de geschiktheid van je woning te beoordelen zijn:

  • warmtepomp Wat is de staat van de isolatie? Oudere woningen hebben soms een slechte isolatie, waardoor een warmtepomp niet voldoende effectief kan zijn.
  • CV-ketel Wat is de staat van de CV-ketel? Hoe nieuwer de ketel, hoe beter de hybride warmtepomp werkt.
  • Verwarming Wat is de staat van de verwarming in huis? Hoe nieuwer de leidingen en radiatoren, hoe beter de warmtepomp zijn werk kan doen.

Soorten warmtepompen

Wil je een warmtepomp laten installeren in je woning of bedrijfspand in Emmen? Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Hierbij kijken we eerst welke pomp het beste bij jouw situatie past:

  • Full electric warmtepomp Full electric warmtepomp: De naam zegt het hierbij al, deze warmtepomp zorgt ervoor dat je volledig gasvrij bent. De pomp werkt helemaal elektrisch en neemt de volledige verwarming van je woning over.
  • Hybride warmtepomp Hybride warmtepomp: Deze pomp wordt gedeeltelijk gecombineerd met een CV-ketel, waardoor je nog niet helemaal van het gas af bent. Bij echt koud weer heeft de warmtepomp een beetje extra hulp nodig om op temperatuur te komen.

Beide pompen kunnen zowel in nieuwbouwwoningen als in bestaande woningen worden geplaatst. De kosten van de pompen verschillen wel aanzienlijk van elkaar. De aanschafkosten van een full electric warmtepomp zijn namelijk een stuk hoger dan die van een hybride warmtepomp.

Deze bedrijven gingen je voor:

Subsidiemogelijkheden

Je woning verduurzamen met een warmtepomp? De overheid stimuleert dit soort acties graag en daarom is er subsidie voor vrijgemaakt. Wat de hoogte van de subsidie precies is, hangt af van de warmtepomp die je laat plaatsen. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de subsidie. Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp kopen met subsidie? Wij helpen je graag dit uit te zoeken of dienen de aanvraag voor je in.

Snelle en professionele montage zonder overlast

Wil je een warmtepomp kopen voor je woning of bedrijfspand in Emmen? Wij zorgen voor een snelle en professionele montage. Tijdens de installatie zorgen wij ervoor dat je geen overlast van ons ervaart en staan we altijd open voor vragen. Onze warmtepompen zijn van hoge kwaliteit, waardoor je er jarenlang van kunt profiteren.

Met meer dan 40 jaar ervaring in de koeltechniek en klimaatbeheersing, hebben wij de juiste kennis en kunde in huis om je warmtepomp te plaatsen en netjes af te werken. Wij plaatsen warmtepompen in heel Drenthe. Je kunt dan ook niet alleen voor een warmtepomp in Emmen bij ons terecht, maar ook voor een warmtepomp in Hoogeveen of een warmtepomp in Assen. Daarnaast kun je ook bij ons terecht als je bijvoorbeeld een airco wilt laten plaatsen in Emmen.

Wij installeren je warmtepomp netjes en professioneel.