Warmtepomp Hoogeveen

Warmtepomp Hoogeveen

We kunnen er niet omheen: Nederland wil van het gas af. Gas is duur, bepaald niet duurzaam en zeker niet milieuvriendelijk. Het stelt vele huiseigenaren voor een dilemma; hoe kan je je huis verduurzamen door van het gas af te gaan - of in ieder geval het verbruik drastisch te verlagen - zonder dat je hiervoor je complete boedel overhoop moet halen tegen een enorm kostenplaatje?

Het antwoord is simpel: laat een warmtepomp installeren in Hoogeveen. De warmtepomp is het antwoord op het gasprobleem en het zou zomaar kunnen dat je er ook nog een mooi aandeel subsidie op krijgt.

Ontvang een offerte
40 jaar ervaring
40 jaar ervaring
U kunt bij ons terecht voor
deskundig advies
Professionele montage
Professionele montage
Professionele montage zonder
overlast
A-kwaliteit
A-kwaliteit
Wij maken uitsluitend
gebruik van A-merken

Een warmtepomp is de toekomst

Gas is duur en bepaald niet duurzaam. Daarom gaan steeds meer huishoudens en bedrijven over op een meer milieuvriendelijke manier van verwarmen. De warmtepomp is een uitstekende optie; dit ingenieuze apparaat is in staat om via een natuurlijke warmtebron, bijvoorbeeld de lucht, de bodem of het grondwater, een woning te verwarmen. Hiermee verdwijnt de noodzaak voor gas en kan je je huis dus een stuk duurzamer maken. En omdat de aanschaf van een warmtepomp in Hoogeveen bijzonder op prijs wordt gesteld door de overheid, kan je in veel gevallen ook rekenen op subsidie. Dat maakt de aanschaf bereikbaarder en laat je een stap zetten richting een klimaatneutrale woning.

Wat doet een warmtepomp?

Laat je een warmtepomp installeren in Hoogeveen, dan kan je rekenen op een fraai stukje techniek. De pomp onttrekt warmte uit de lucht en met deze warmte wordt het water in de pomp verwarmd. Dit water wordt vervolgens rondgepompt, waarmee je huis of je bedrijfspand warm wordt gehouden. Deze duurzame manier van verwarmen heeft al vele woningen geholpen om van het gas te gaan en het gebruik ervan wordt dan ook flink gestimuleerd. Deze warmtepomp kan uitstekend in bestaande woningen worden geïnstalleerd, zonder dat hier een grote verbouwing of renovatie aan te pas hoeft te komen.

Welke woningen zijn geschikt voor warmtepompen?

Een woning moet aan een aantal voorwaarden voldoen om echt goed geschikt te zijn voor een warmtepomp. Zo is het makkelijker om een pomp te installeren in woningen die gebouwd zijn vanaf de jaren ‘90, omdat deze woningen beter geïsoleerd zijn en meer mogelijkheden bieden. Bij nieuwbouwwoningen is het natuurlijk helemaal geen probleem en zijn de mogelijkheden min of meer onbeperkt. Wil je een warmtepomp in Hoogeveen laten installeren, dan is het goed om de volgende zaken in het achterhoofd te houden:

 • Hoe goed is de woning geïsoleerd? Met name oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd, wat de woning minder geschikt kan maken voor een warmtepomp.
 • Hoe oud is de CV-ketel? Wie een hybride warmtepomp wil, zal een relatief nieuwe CV-ketel moeten hebben, want de oudere ketels kunnen dit meestal niet aan.
 • Welke verwarming heeft de woning? Hoe ouder de verwarming, hoe minder geschikt voor een warmtepomp. Oude verwarmingselementen zijn over het algemeen niet in staat om de juiste temperaturen te bereiken.

Deze bedrijven gingen u voor:

Verschillende soorten warmtepompen

Warmtepompen komen in verschillende soorten en maten. Nijmeijer biedt de lucht/water warmtepomp aan. Deze pomp is te gebruiken voor het gros van de huizen en hoewel hij meestal wordt geïnstalleerd in nieuwbouw, kan hij ook prima in een bestaande woning worden geplaatst. Deze pompen kunnen opgedeeld worden in twee verschillende soorten:

 • De full electric warmtepomp - Deze pomp neemt de verwarming en het leveren van warm water volledig voor zijn eigen rekening. Na het installeren van een full electric warmtepomp is er geen gasaansluiting meer nodig.
 • De hybride warmtepomp - Bij de hybride warmtepomp combineer je de warmtewinning met je CV-ketel. De ketel helpt de pomp met het verwarmen van de woning, maar alleen als het echt koud is. Is het warmer weer, dan redt de hybride pomp zichzelf. De aanschafprijs van deze pomp ligt lager dan de full electric pomp, waardoor hij populairder is in gebruik. Let wel; je gaat bij deze pomp niet volledig van het gas, maar het verbruik wordt natuurlijk drastisch verlaagd.

Onzeker of je huis geschikt is voor een warmtepomp? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Onze experts kunnen precies aangeven of je huis baat heeft bij een warmtepomp, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Een warmtepomp installatie in Hoogeveen geplaatst en geinstalleerd door Nijmeijer Koelt

Je warmtepomp netjes geïnstalleerd

Nijmeijer heeft al meer dan veertig jaar ervaring met klimaatregulatie en is een expert op het gebied van warmtepompen. Onze monteurs zijn zeer grondig opgeleid en werken de installatie keurig af, zodat je er zeker van bent dat je warmtepomp in Hoogeveen werkt zoals hij hoort te werken en je kan genieten van al het goeds dat hij brengt. Natuurlijk hebben we ook alle benodigde certificaten op zak:


 • We zijn volledig gecertificeerd conform de F-gassenverordening (voorheen STEK-erkenning)
 • We voldoen aan de richtlijnen en eisen van het PED en Sterkin
 • We werken we conform de geldende NEN normering
 • We in het bezit van het VCA bedrijfscertificaat.

Daarnaast zijn we ook aangesloten bij het NVKL bieden wij een garantie voor veilig en kwalitatief hoogstaand installatiewerk van een erkend installateur. Deze installateur zorgt er altijd voor dat je zeker bent van een nette afwerking en een pomp die als een zonnetje loopt op het moment dat wij de deur achter ons dicht trekken.

Nijmeijer doet een stap extra

Als wij je warmtepomp in Hoogeveen komen installeren, ben je ervan verzekerd dat we altijd een stap extra voor je doen. We vinden het bijzonder belangrijk dat onze klanten altijd voelen dat we er voor hen zijn. We gaan dan ook niet weg voordat we er zeker van zijn dat alles naar behoren werkt en mochten zich bijzondere, onvoorziene situaties voordoen, dan lossen we die op. Met onze ruime ervaring in het vak, weten we precies wat we doen en kunnen we ons in elke situatie redden. We denken met je mee en zorgen voor advies dat precies bij jouw persoonlijke situatie past. Onze service gaat verder dat simpelweg het plaatsen van een warmtepomp; we willen er zeker van zijn dat je het maximale uit deze pomp haalt.

Subsidie op een warmtepomp in Hoogeveen

gebruik van een warmtepomp wordt door de overheid flink gestimuleerd. Het is immers in ieders belang dat het gebruik van aardgas teruggebracht wordt en de warmtepomp draagt hier behoorlijk aan bij. Daarom wordt er op warmtepompen subsidie gegeven, zodat de aanschaf een stuk dichterbij kan komen. Hoe hoog de subsidie precies is, hangt af van het soort warmtepomp dat je laat installeren. Hoe groter het vermogen van de pomp, hoe hoger het bedrag dat je terugkrijgt. Ruwweg ligt de subsidie tussen de 500 en de 2.500 euro en wordt per situatie bekeken wat er terug wordt gegeven. Zoals altijd is het ook in dit geval per situatie verschillend, maar wees gerust; Nijmeijer helpt je graag met de aanvraag.

Nijmeijer is al veertig jaar een begrip

Al meer dan veertig jaar specialiseert Nijmeijer zich in klimaatbeheersing voor particulieren en bedrijven. Wij richten ons hierbij altijd op een goede service, een nette afwerking en het garanderen van kwaliteit. We blijven liever een uurtje langer overwerken in de zekerheid dat alles goed werkt, dan dat we ons strikt binnen de afgesproken uren houden. Deze filosofie zorgt ervoor dat onze klanten altijd zeker weten dat ze bij ons aan het juiste adres zijn voor kwaliteit, service en een uitstekende nazorg. Nijmeijer levert naast warmtepompen ook:

 • Koeling
 • Klimaat
 • Elektrotechniek

Het leveren en plaatsen van een warmtepomp in Hoogeveen is natuurlijk een ding, maar Nijmeijer levert daarnaast ook een betrouwbare service. Mocht zich een keer een storing voordoen, of is er onderhoud nodig, dan staan onze monteurs altijd voor je klaar. Ook bij dit onderhoud vinden we het belangrijk dat onze klanten volledig ontzorgd worden en dat we pas tevreden zijn als alles weer naar behoren werkt.

 • Industrie
 • Zorg
 • Gebouwen
 • Retail
 • Voedsel

De ruime ervaring in ons vakgebied betekent dat we van alle markten thuis zijn en altijd in staat zijn om je te helpen met je vragen en wensen. Wij installeren warmtepompmen in de regio Drenthe, onder andere in Emmen, Meppel en Assen.